Consilierii locali suceveni au aprobat majorarea pretului gigacaloriei pentru populatie si agentii economici


Intră acum și în grupul de

Consilerii locali suceveni s-au întrunit, joi dimineața, în ședință extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre de majorare a gigacoloriei. Proiectul a fost inițiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta propunând un tarif de 341 de lei pentru populație și 275 de lei pentru agenții economici.

Consiliul Local 7

La dezbateri au luat parte și administratorul special de la Termica, Marin Marinoiu și directorul general al Bioenergy, Vasile Ilie.

În cadrul ședinței extraordinare, au fost aduse două amendamente pentru votarea de noi tarife. Astfel, primul amendament a fost adus de consilierul local Eugen Girigan care a propus un tarif de 317.44 lei cu tot cu TVA. Întrucât amendamentul lui Girigan a trecut de consilieri cu 13 voturi pentru, 3 împotrivă și o abținere, deliberativul nu a mai avut posibilitatea de a răspunde și amendamentului propus de Lucian Harșovschi privind un preț de 287.68 lei cu tot cu TVA pentru gigacalorie.

Astfel, în urma votului, consilierii locali suceveni au aprobat noile tarife, acestea fiind mai mici decât cele propuse inițial de primarul Ion Lungu. Populația va plăti 317.44 lei, în timp ce agenții economici vor plăti 256.2 lei. De remarcat este faptul că sucevenii vor plăti la fel ca până acum, adica 185 de lei, diferența de preț fiind suportată de Primărie.


Intră acum și în grupul de