Subventii mai mari pentru micii fermieri. Vezi ce alte surprize ii asteapta pe cei care detin IMM-uri


Intră acum și în grupul de

Un nou proiect al Guvernului României îi are în vedere pe micii fermieri care dețin între 10 și 30 de vaci. Ei vor avea subvenții mai mari din partea statului.

Neculai Bereanu

Anunțul a fost făcut de senatorul sucevean Neculai Bereanu care a declarat pentru NewsBucovina.ro că noul proiect al Guvernului încearcă să sprijine și această categorie a fermierilor, cea a crescătorilor de vaci, să se dezvolte. El a spus că intenția este de a se realiza un model de fermă medie: „Am vrut să facem un model de fermă medie. S-a constatat că numărul optim într-o fermă este cuprins între 10 și 30 de animale și astfel, am vrut să sprijinim acești fermieri cu o sumă mult mai mare”, a spus Bereanu. Totodată, el a completat că printr-o ordonanță de urgență, publicată în Monitorul Oficial, micii fermieri din zona de munte vor fi sprijiniți să își reîntregească efectivul de animale, de oi sau de junici de rasă.

Bereanu a mai declarat că este un susținător al noului Cod Silvic, cod ce a trecut de Senatul României și este acum la Camera Deputaților. Senatorul sucevean a precizat că acesta vine în întâmpinarea înteprinderilor mici și mijlocii care au ca obiect de activitate procesarea masei lemnoase.

Printr-o nouă lege se urmărește ca 20% din masa lemnoasă a unei zone de munte să revină IMM-urilor, iar astfel, se pot menține sau chiar crea noi locuri de muncă și implicit economia locală să se mențină. Neculai Bereanu a spus că legea a trecut de comisia economică, de cea de mediu și de comisia de agricultură din Senat, urmând să își convingă și colegii senatori de utilitatea noii prevederi în plen: „Este un lucru foarte bun pentru IMM-uri ca o cantitate din masa lemnoasă a unei zone de munte sa le revină”, a susținut senatorul.


Intră acum și în grupul de