Guvernul a alocat bani pentru primarii pentru incalzire. Primarul Lungu spera ca se va relua si furnizarea apei calde


Intră acum și în grupul de

Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre prin care bugetul Ministerului Administraţiei Publice a fost suplimentat, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 152 milioane lei, pentru plata arieratelor spitalelor şi primăriilor, precum şi pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece.

centrala Bioenergy_1

Pentru Primăria Suceava este alocată o sumă de 2 milioane de lei care să fie folosită pentru asigurarea încălzirii.

Primarul Ion Lungu a declarat că aşteaptă să vină aceste fonduri pe care le va redirecţiona către Bioenergy şi care apoi va trebui să reia furnizarea centralei electro-termice şi să fie furnizată apa caldă şi căldura în municipiu.

„Aşteptăm să vină banii în cont şi îi vom vira la Bionergy şi sper să se reia funcţionarea centralei”, a spus primarul.

El a menţionat că Bioenergy a mai primit de la Termica un milion de lei şi că adăugând fonduri şi din resurse proprii ar urma să achite factura de 2,7 milioane de lei către furnizorul de biomasă, Holzindustrie Schweighofer.

Lungu crede producătorul de energie termică ar trebui să reia cât mai repede funcţionarea centralei mai ales că ar trebui începută şi furnizarea încălzirii în sistem centralizat.

Centrala electro-termică a Bioenergy a fost oprită în urmă cu două săptămâni din cauza blocajului financiar în care s-a ajuns ca urmare a neplăţii agentului termic furnizat.


Intră acum și în grupul de