Politistii suceveni trag un semnal de alarma in privinta circulatiei rutiere in sezonul rece. Afla ce sfaturi trebui sa urmezi pentru a nu face accidente

Pentru a nu îngreuna circulația pe drumurile publice în condiții de vreme nefavorabilă, reprezentanții Poliției Rutiere din cadrul IPJ Suceava le recomandă șoferilor suceveni să sporească atenția şi să  adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic.

 „Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare”, a informat IPJ Suceava.

 trafic iarna 4

Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Conducătorilor auto le este recomandat să verifice în permanenţă funcţionarea corespunzătoare a sistemelor care concură la siguranţa rutieră în sezonul rece (sistem de iluminare, sistem de dezaburire- climatizare etc).

Potrivit sursei citate, poliţiştii îndrumă șoferii să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar acestora din urmă le recomandă să manifeste prudenţă la traversarea drumurilor publice şi să facă acest lucru doar prin locurile special amenajate. Totodată, asigurarea la traversarea drumului chiar şi pe marcajul pietonal este absolut necesară, frânarea în condiţiile unui carosabil umed fiind mai dificilă.

„Rugăm cetăţenii să consulte periodic şi site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, (detalii pe site-ul http://www.meteoromania.ro), se mai arată în sursa citată.

 

 

loading...