Profesori suceveni, scoliti in Bulgaria pentru rezolvarea conflictelor din mediul educational


Intră acum și în grupul de

Șapte profesori reprezentanți ai unor școli din județul Suceava și un inspector școlar au luat parte în perioada 21-25 octombrie 214, la Liceul „Dimitar Talev” Dobrich din Bulgaria, la un proiect educațional în vederea dezvoltării de tehnici şi metode necesare rezolvării conflictelor din mediul școlar şi comunitar, alături de alți participanți veniți din alte cinci țări partere proiectului.

profesori suceveni in bulgaria

Potrivit Inspectoratului Școlar Suceava, proiectul „Mediere și comunicare în mediul educațional, social și cultural” se adresează adulţilor în formare: profesori, părinţi, formatori, consilieri psihopedagogi, consilieri educativi, astfel încât aceștia să dobândească competenţe în rezolvarea și medierea situaţiilor conflictuale, prezente în mediul educaţional, social şi cultural din ţările participante în proiect.

În cadrul întâlnirii din Bulgaria, cei 47 de reprezentanți ai țărilor implicate în proiect din Spania, Bulgaria, Italia, Slovenia, Turcia și România au abordat tehnici de mediere a conflictelor din mediul educațional precum și parteneriatul educațional din perspectiva programelor și proiectelor educative desfășurate la nivel regional.

„Agenda de lucru a cuprins workshop-uri care au vizat activități de mediere a conflictelor prin activități de „Educație a părinților”, un seminar tematic coordonat de experți în medierea conflictelor de la Colegiul Internațional Dobrich care a avut scopul de a exersa, pentru diferite studii de caz, tehnici de mediere a conflictelor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Dobrich, ai Comisiei de Prevenire a Delincvenței Juvenile și ai „Pedagogic Room for Children” au făcut o incursiune a bunelor practici în prevenirea, monitorizarea violenței în mediul școlar cu scopul diminuării și prevenirii violenței în mediul școlar, a consilierii elevilor aflați în situații de risc cu scopul îmbunătățirii comunicării elev-elev, elev-părinte, elev-profesor”, a informat Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt ISJ Suceava.

Aceasta a mai susținut că în cadrul proiectului s-au prezentat Planurile de intervenție pentru aplicarea medierii în mediul educațional, social și cultural de către fiecare instituție parteneră, s-a finalizat suportul de curs pentru cadrele didactice „Medierea conflictelor”, precum și draft-ul newsletter-ului nr.4 și a notebooklet-ul proiectului, facilitându-se transferul de experiență între organizațiile partenere, cunoaşterea  partenerilor şi buna comunicare între aceștia.

Totodată, participanții la întâlnirea din Bulgaria au luat parte la activități culturale oferite de organizatori, ei vizitând muzeul de iconografie, muzeul etnografic și muzeul arheologic din Dobrich și Grădina botanică și cetatea Kaliakra – Balchik.

profesori suceveni in bulgaria3

Delegația Inspectoratului Școlar al Județului Suceava a fost alcătuită din șapte reprezentanți ai școlilor implicate în proiect și un inspector școlar: consilier educativ prof. Elena Istrate – Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Alina Crețu – Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, consilier educativ prof. Ana Tanasă – Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca”, consilier educativ prof. Aurica Chidoveț – Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Putna, consilier educativ prof. Gabriela Ceornodolea– Școala Gimnazială ”Ioan Băncescu” Adâncata, consilier educativ Miriam Leon Postolache – Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, consilier educativ prof. Vera Huc– Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți și inspector școlar pentru educație permanentă, prof. Tatiana Vîntur – coordonatorul proiectului.


Intră acum și în grupul de