Ion Lungu gaseste al cincilea vinovat de problemele termoficarii in Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a găsit un alt vinovat de problemele legate de termoficarea din municipiul Suceava. Potrivit acestuia, vinovatul sunt asociaţiile de proprietari care nu plătesc facturile şi chiar delapidează banii locatarilor.

De la reînceperea crizei termoficării în municipiu determinată de blocajul financiar dintre Termica şi Bioenergy, Ion Lungu a dat vina pe întreaga clasă politică pentru situaţia dezastruoasă a termoficării în municipiu.

ion lungu

 

Ion Lungu a revenit apoi şi a lăsat să se înţeleagă că de fapt vinovaţi sunt cei din PDL care nu l-au sprijinit în proiectele sale.

Primarul a mai dat vina apoi pe sistem, arătând că probleme legate de termoficare sunt în toată ţara, iar ulterior, primarul a declarat că populaţia care nu plăteşte facturile este vinovată şi chiar a furnizat date unui ziar local care să „dezvăluie” că sunt unii locatari, chiriaşi ai Primăriei, cu datorii de peste un miliard de lei vechi.

 

 

În cursul zile de miercuri, la conferinţa săptămânală de presă, Ion Lungu a identificat un alt cincilea vinovat: asociaţiile de proprietari.

Primarul a arătat că „sunt zeci de miliarde de lei” sume delapidate de preşedinţi de asociaţii sau care sunt datorii contestate şi consideră că trebuie eliminate asociaţiile de proprietari din relaţia dintre societăţile de apă şi căldură şi locatari.

„Ar trebui să obligăm operatorii, ACET şi Termica să facă convenţii individuale”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că sunt 40 de asociaţii cu plata la zi, dar că la restul asociaţiilor de proprietari preşedinţii acestora nu fac nimic pentru recuperarea sumelor datorate de locatari pentru întreţinere.

„Să dispară această verigă intermediară”, a cerut  primarul care arată că a constatat că 6 miliarde de lei vechi sunt delapidări.

El a mai spus că este convins că trebuie făcută ordine la asociaţiile de proprietari.

 

Totodată, Ion Lungu s-a arătat deranjat că preşedinţi de asociaţii de locatari aflaţi de 15 ani în funcţie au ajuns să fie mai presus de autoritatea locală, îi cer lui socoteală şi nu invers.

 


Intră acum și în grupul de