Burse mai mari pentru studentii de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Studenții suceveni vor primi în acest an universitar burse mai mari. Anunțul a fost făcut de prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Ștefan Purici, într-un comunicat de presă.

USV deschidere an univ

Consiliul de Administrație al USV a decis creșterea cuantumului minin al bursei de la 200 la 250 de lei pe lună ca urmare a recomandărilor venite din partea ARACIS și a studenților suceveni. De asemenea, nivelul burselor de merit și performanță au crescut la minim 450 lei pe lună.

„În acest an universitar, conducerea USV asigură din soldul istoric al contului burse studenți finanțarea cu 30 de lei a fiecarei burse. De asemenea, conducerea va asigura din aceeași sursă întregul fond dedicat burselor sociale, la un nivel de maxim 10% din fondul total de burse. Ambele măsuri majorează semnificativ bugetul alocat burselor studenților, cu aproximativ 20%, și vor asigura posibilitatea utilizării fondului de burse primit de la MEN pentru bursele de studiu, performanță, merit”, a transmis Purici.

În ceea ce privește bursa socială pentru studenți, în această perioadă conducerea universității lucrează pentru includerea USV într-un proiect sistemic coordonat de MEN prin care numărul beneficiarilor de bursă socială să fie extins considerabil.

„Toate aceste măsuri vor permite unui număr mai mare de studenți să beneficieze de burse și va spori interesul studenților pentru educație, formare și dezvoltare profesională și personală”, se mai arată în comunicatul transmis de prorectorul universității sucevene.

Din veniturile Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și fondurile de la MEN vor beneficia de burse peste 2500 de studenți în prima etapă, urmând să se mai adauge cel puțin 2000 de studenți odată cu implementarea proiectului sistemic.


Intră acum și în grupul de