Stagiu de formare profesionala pentru un grup de elevi din Suceava si Falticeni


Intră acum și în grupul de

Un număr de 30 de elevi de la cinci școli tehnice din Suceava și Fălticeni vor beneficia de un program susținut din fonduri europene pentru a deprinde competențe în proiectarea asistată de calculator CAD 2D/3D.

elevi concurs informatica

Un grup format din 30 de elevi de la Colegiile Tehnice „Mihai Băcescu” Fălticeni, „Al. I. Cuza”, „Petru Mușat”, „Samuil Isopescu” și de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava vor vor parcurge un stagiu de formare profesională oferit de Centrul de formare profesională „Alfatrening” din Karlsruhe, Germania, în urma implementării proiectului „Cooperare europeană pentru îmbunătățirea competențelor profesionale în proiectarea asistată de calculator CAD 2D/3D”.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Școlare Sucevene pentru Educație și Dezvoltare, elevii vor studia prin activități practic-aplicative sistemul de proiectare CAD utilizând programe CAD 2D și programul Inventor pe teme specifice domeniului de calificare; vor modela și interpreta  documentații tehnice 3D;vor realiza și prezenta diferite proiecte tehnice (echipament electronic/ mecanic/electromecanic, piesă, instalație electrică), parcurgând etapele de realizare a unui proiect informatizat și vor comunica în limba engleză, astfel ei își vor dezvolta competențele multiculturale.

Totodată, la finalul stagiului fiecare participant va primi un certificat Europass Mobility.

„Rezultatele participării la programul de formare se vor reflecta în creșterea performanțelor școlare, a motivației și a interesului elevilor de a participa și la alte programe de formare profesională, îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice și interculturale”, a declarat prof. POPA – ION Olguța, coordonatorul proiectului.

Aceasta a mai ținut să menționeze că rezultatele proiectului vor fi vizibile și în activitățile profesionale ale viitorilor absolvenți, aceștia având șanse mai mari de ocupare a unui loc de muncă în domeniul pregătirii profesionale parcurse.

Proiectul în valoare de 57.940 € este susținut integral de Comisia Europeană, iar perioada de implementare este septembrie 2014 – august 2016.


Intră acum și în grupul de