Proiectul educational “Muzeul – o punte intre micii artisti si marii artisti” va debuta la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul acestui an școlar, o clasă de elevi fălticeneni din învățământul primar va desluși tainele artei prin implicarea într-un proiect educațional ce face legătura între elevi și muzeu.

afis muzeul o punte intre micii artisti si marii artisti

Proiectul educațional “Muzeul – o punte între micii artiști și marii artiști” va debuta la Fălticeni, luni, 17 noiembrie, implicați fiind elevii clasei a III-aC de la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”, îndrumați de prof.înv.primar Pavăl Luminița și Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.

Prin implicarea în proiect, elevii vor dobândi cunoștințe privind lucrările de artă reprezentative pentru cultura şi arta românească, vor fi formați pentru rolul de receptori ai operei de artă și li se va stimula gustul pentru frumos.

Totodată, ei se vor apropia de instituţiile de artă şi cultură, urmărindu-se formarea unei atitudini de respect faţă de opera de artă și dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi socializare. Tot prin implicarea în proiect a elevilor fălticeneni se va încerca educarea respectului şi toleranţei faţă de tradiţiile şi cultura altor etnii.

În acest sens, în anul şcolar 2014-2015, elevii vor efectua vizite la muzeu, ateliere de creaţie folosind o gamă largă de materiale, expoziţii cu  lucrări, concursuri de promovare a talentelor, vizionări de filme şi audiţii.

Proiectul “Muzeul – o punte între micii artiști și marii artiști” face parte din Programul “Mici artişti, mari talente”, lansat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, fiind susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”.


Intră acum și în grupul de