Aproape 2.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge in judetul Suceava, in zilele urmatoare


Intră acum și în grupul de

În ultima săptămână,  în judeţul Suceava s-au înregistrat 368 de cazuri de pneumonie cu 101 internări şi 2061 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 78 de internări.

Prima tranşă de doze de vaccin antigripal  repartizată judeţului Suceava urmează să ajungă la DSP Suceava în următoarele zile urmând ca de vineri dozele de vaccin să fie distribuite medicilor de familie pentru imunizarea, cu prioritate, a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1990 de doze de vaccin împotriva gripei de sezon.

vaccinare

Zorescu a spus că dozele de vaccin antigripal vor fi administrate, cu prioritate, persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Ea a mai spus că prima tranşă de vaccin va ajunge în următoarele zile în judeţul Suceava, iar de vineri dozele de vaccin antigripal vor fi distribuite celor peste 300 de medici de familie.

Reamintim că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii aproximativ 35 000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece.


Intră acum și în grupul de