Dan Ioan Cusnir (Suceava Noastra): Vrem sa spargem zidul dintre administratie si cetateni. Ion Lungu nu stie ce se intampla in oras


Intră acum și în grupul de

Unul dintre iniţiatorii asociaţiei civice Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a explicat, miercuri, la jurnalul Intermedia TV demersul acestei asociaţii care îşi propune iniţierea unui referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu.

Cuşnir a explicat că îşi doreşte ca în acest oraş să decidă sucevenii ceea ce îşi doresc şi să nu se continue tipul actual de administraţie a lui Ion Lungu care decide el în locul celor care sunt beneficiari ai investiţiilor.

El s-a întrebat dacă sucevenii au acum nevoie de o investiţie de genul unei nocturne pe un stadion în ruină sau îşi doresc un oraş mai frumos.

Cuşnir a exemplificat cu două fotografii făcute la distanţă de 20 de ani din centrul municipiului Suceava, una cu actuala amenajare, cu mult gri, fără flori, cu lampioane negre, şi o alta cu esplanada inundată de flori şi curată de acum 20 de ani, cu lampioane albe.

paviment sv 5 suceava veche

El a spus că are nenumărate alte exemple în care se poate constata că în loc să fie înfrumuseţat, oraşul a fost urâţit.

Tot el a prezentat şi o fotografie recentă dintr-un loc de joacă pentru copii care a fost lăsat în paragină şi în care un bunic îşi leagănă nepotul într-un scrânciob metalic ruginit.

loc joaca

„Lungu habar nu mai are ce se întâmplă în oraş”, a spus Cuşnir.

El a evidenţiat că Ion Lungu este de 11 ani primar şi că acum la întrebările cetăţenilor privind nerezolvarea unor probleme singurul răspuns este: „Nu ştiu, nu există”.

Dan Ioan Cuşnir a mai spus că a simţit că miercuri, înainte să vină la emisiune, că a primit şi un „semn” după ce un prieten de-al său de 30 de ani, cu care asculta „The Wall”(Zidul) al formaţiei Pink Floyd, i-a trimis printr-un plic, un CD cu „Endless River”(Râul nesfârşit) al aceleiaşi formaţii şi că simbolic se poate spune că va trebui rupt zidul pentru că râul nesfârşit al nemulţumirii populaţiei municipiului va porni ca un tăvălug pe care nimeni nu-l va putea opri.

El a menţionat că între sucevenii autentici, indiferent unde s-ar afla, există conexiuni pentru că au aceleaşi valori.

„Trebuie să ne întoarcem la valorile pe care sucevenii autentici le au. Trebuie să dărâmăm zidul dintre autorităţi şi cetăţeni”, a subliniat Cuşnir.

Întrebat de ce este atât de decis să facă aceste schimbări, Dan Ioan Cuşnir a prezentat două fotografii cu elevi suceveni de şcoală generală şi de liceeni.

„Ce mă mână în luptă? Avem obligaţii faţă de aceşti copii de şcoală generală şi de liceu. Avem o obligaţie faţă de tineri”, a spus Cuşnir.

El a mai anunţat că Suceava Noastră are şi salutul prin care cei care au aceeaşi dorinţă de a avea un primar care să lucreze pentru suceveni se recunosc: un „L” de la Lungu format din degetul gros şi arătător îndreptat înspre pământ care înseamnă „Lungu, jos cu tine!”.

dan cusnir

Întrebat dacă doreşte să candideze la funcţia de primar Dan Ioan Cuşnir a infirmat.

„Nu, nu doresc”, a conchis Cuşnir.

Citeşte aici cum motivează Asociaţia Suceava Noastră decizia de a începe acţiunea de iniţiere a unui referendum de demitere a primarului Ion Lungu.

 


Intră acum și în grupul de