„Deschide ochii!…Deschide inima!”, un spectacol plin de sensibilitate oferit de persoanele cu nevoi speciale din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Zeci de persoane cu nevoi speciale din judeţul Suceava au prezentat miercuri un spectacol plin de sensibilitate, cu ocazia  „Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități”.

Evenimentul, intitulat sugestiv „Deschide ochii!…Deschide inima!”, a prins contur de la an la an. Dacă la prima ediție, în anul 2006, s-au implicat în activitate trei centre de recuperare, în 2014, la cea de-a IX-a ediție au fost 13 centre participante.

expozitie ”Deschide ochii!....Deschide inima!” 2014 (15)

La spectacolul care a avut loc la Iulius Mall Suceava au participat aproximativ 200 de persoane, adulți și copii, de la Casa de tip familial Mihoveni, CRRN „O nouă viaţă” Siret, CRRN Pojorâta, Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului- Ostra, CRRN „O nouă şansă” Todireşti, CRRN Costîna, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – O nouă viaţă Suceava, CRRN şi LMP Mitocu Dragomirnei, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, CRRN Sasca Mică, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret și Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.

Spectacolul a fost însoțit de expoziția cu vânzare a unor produse lucrate manual de persoanele cu dizabilități. Au fost expuse standuri de la toate cele 13 centre implicate în activitate, persoanele cu dizabilități pregătind decorațiuni de sezon, de la felicitări și coronițe de brad până la icoane și tablouri, articole de îmbrăcăminte, fulare, căciuli sau mănuși tricotate, dar și sucuri naturale de fructe și legume sau borcane de dulceață zau zacuscă.

Totodată, toate centrele din județ prezente la eveniment au susținut momente artistice, au colindat, au dansat și s-au simțit cât se poate de bine.

„Scopul acestui spectacol a fost sensibilizarea opiniei publice pentru că ei sunt oameni ca și noi, ei ca noi nu vor mai fi, noi ca ei nu știm ce ne rezervă viitorul”, a susținut Laura Bocăneț, asistent medical la Centrul de recuperare Mitocu Dragomirnei.

Surpriza evenimentului a fost apariția invitaților speciali la eveniment, Andreea Caciur, Andreea Chisăliţă, Sorin Filip şi Călin Brăteanu.


Intră acum și în grupul de