Echipamente de ultima generatie, in valoare de peste 17.000 de lei, la Facultatea de Silvicultura din cadrul USV, oferite de Holzindustrie Schweighofer


Intră acum și în grupul de

Un important agent economic din județul Suceava a dotat laboratorul de Biometrie Forestieră ce funcționează la Facultatea de Silvicultură cu trei echipamente de ultimă generație în valoare de peste 17.000 de lei.

Steagurile USV

Studenții de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se vor putea bucura de echipament Criterion RD 1000/85-210 utilizat pentru măsurarea cu precizie a înălțimilor arborilor dar mai ales, a diametrelor trunchiurilor arborilor. Un alt dispozitiv, TruPulse 360R, va fi utilizat la măsurarea distanței și a unghiurilor orizontale și verticale, contribuind astfel la poziționarea arborilor în suprafețele de probă. Cel de-al treilea echipament intrat în dotarea laboratorului de Biometrie Forestieră, Trimble Juno 3D Handheld, este un echipament GPS de înaltă precizie care oferă rezultate foarte bune sub coronamentul pădurii și care are capacitatea de a lucra în tandem cu cele două echipamente sus-menționate.

Potrivit șefului de lucrări de la laboratorul de Biometrie Forestieră, dr.ing. Cătălin Roibu, activitatea de bază a laboratorului de Biometrie Forestieră constă în folosirea tuturor modalităților de evaluare a componentelor biometrice ale arborilor și arboretelor şi a celor mai importante metode de cuantificare a modului de organizare și funcționare a ecosistemelor forestiere.

Roibu a ținut să transmită mulțumiri pentru sprijinul acordat firmei SC Holzindustrie Schweighofer SRL, în special domnului Gerald Schweighofer, care a înțeles preocuparea continuă a cadrelor didactice și studenților suceveni pentru dezvoltarea activității de cercetare în domeniul silvic.

 


Intră acum și în grupul de