Proiectul „Sa vorbim despre bani si banci” a ajuns si la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un colectiv de 90 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a luat parte timp de două zile la diverse activități cu ocazia desfășurării proiectului „Să vorbim despre bani și bănci”.

sa vorbim despre bani si bani proiect la gura humorului (4)

Printr-un protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Banca Naţională a României, în perioada 28-29 noiembrie 2014, 90 de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a au fost invitați să comunice, să-și exprime păreri personale și să se familiarizeze cu elementele sistemului bancar. Evenimentul a avut loc în aula colegiului humorean şi a fost coordonat de directorul BNR Suceava, Sireteanu Elena, şi de profesorul Maxim Cătălin din partea Colegiului Alexandru cel Bun.

Prin implementarea proiectului, organizatorii și-au propus sprijinirea educaţiei financiare a elevilor prin însuşirea de către aceştia a unor noţiuni economice şi financiare de bază, precum şi formarea unui vocabular economic adecvat. Cei care au luat parte la proiect au audiat expuneri referitoare la istoria monedei naţionale, s-au familiarizat cu elementele de siguranţă a banilor, au vizionat filme educaţionale atât despre istoria Băncii Naţionale a României cât şi despre Monetăria Statului.

„Proiectul a avut succes în rândul elevilor care s-au arătat foarte interesaţi de informaţiile pe care le-au aflat pentru prima dată. Mulţumiri reprezentantului Băncii Naţionale a României, doamna director Sireteanu Elena, şi echipei manageriale a Colegiului Alexandru cel Bun pentru sprijin în organizarea evenimentului”, a transmis profesorul Brînduşa Luminiţa Cîmpan de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

 

 


Intră acum și în grupul de