Peste 1.700 de suceveni au fost vaccinati antigripal, in ultima saptamana


Intră acum și în grupul de

Peste 1.700 de persoane din judeţul Suceava au fost vaccinate, în ultima săptămână, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că, în ultima săptămână, în judeţul Suceava au fost administrate 1721 de doze de vaccin antigripal în cadrul campaniei de vaccinare gratuită derulată prin cabinetele medicilor de familie sau a unităţilor sanitare cu paturi.

Zorescu a spus că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava, până în prezent, în două tranşe, 7660 de doze de vaccin antigripal.

Catalina Zorescu

În cadrul acestei campanii sunt vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane  cu boli cronice, în special, boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.

În ultima săptămână, în judeţul Suceava s-au înregistrat 362 de cazuri de pneumonie cu 82 de internări şi 1817 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 66 de internări.

Comparativ cu săptămâna precedentă, se remarcă o creştere a numărului de cazuri atât de pneumonii acute, cât şi de viroze respiratorii.


Intră acum și în grupul de