Elevi de la opt scoli gimnaziale din judetele Suceava si Botosani au participat Concursul Interjudetean de Matematica „Millennium” de la Liteni


Intră acum și în grupul de

A VIII-a ediție a Concursului de Matematică „Millennium”, adresat elevilor de gimnaziu, a avut loc sâmbătă, 13 decembrie, la Liceul Tehnologic „I. Vârnav Liteanu” din Liteni și a reunit 56 de elevi de la opt școli gimnaziale din judeţele Suceava şi Botoşani.

Elevii din Liteni, Adâncata, Bosanci, Dolhasca, Reuseni – Udeşti, Siliştea, Roşcani și Vorona au susținut trei probe, cunoștințele fiindu-le verificate la algebră și geometrie, dar profesorii evaluatori au notat şi perspicacitatea. Totodată, fiecare probă a fost însoţită de o întrebare „de sfârşit de rundă”, concurenţii având opțiunea de a licita puncte pentru rezolvarea corectă a problemei propuse.

concurs de matematica  (1)

În urma desfăşurării concursului, au fost obţinute următoarele rezultate: la clasa a V-a, locul I a fost obţinut de Ioana Paula Haidamac și Adrian Vlad Țibichi (Liteni), locul II de Sorina Păstrăv și Alexandra Găitan (Bosanci), iar locul III de Andreea Atănăsoaie şi Bianca Anton (Adâncata).

La clasa a VI-a, s-au evidențiat Matei Spoială și George Găitan (Bosanci) pe locul I, Mădălina Ghica și Gabriela Mușilă (Dolhasca) pe locul II, iar Ioana Achiței și Alexandra Poenaru (Liteni) pe locul III.

În clasamentul realizat pentru clasa a VII-a, pe locul I s-au situat Teodor Bujorean și Andrei Blîndu (Bosanci), pe locul II – Andreea Jinga și Cosmin Ilie Anton (Adâncata), iar pe locul III – Denis George Anicăi și Nicoleta Marițanu (Vorona).

Totodată, premianții clasei a VIII-a au fost: locul I – Matachi Simona și Tănasă Sabina(Liteni) și Achelăriței Georgiana Dumitrița și Lupu Ioana Mălina(Vorona), locul II – Curic Daniel și Croitor Robert (Bosanci), locul III – Arseni Teodora Mădălina și Tailup Bogdan (Dolhasca).

Școala Gimnazială Bosanci se află pe prima poziție în clasamentul general pe școli, aceasta fiind urmată de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Vorona, Școala Gimnazială Roşcani, Școala Gimnazială Siliştea şi Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Reuseni – Udeşti.

concurs de matematica  (2)

Concursul de matematică s-a realizat cu sprijinul Primăriei oraşului Liteni şi al Centrului Local Cercetăşesc Millennium Liteni.

 


Intră acum și în grupul de