Mos Craciun a imbracat haine de polistist si a adus zeci de daruri pentru o familie din comuna Ciprian Porumbescu, dar si pentru copiii institutionalizati din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au arătat că le pasă de comunitatea pentru care lucrează și astfel au strâns o sumă de bani pentru a alina durerea unor semeni greu încercați de soartă.

Prin efortul comun al poliţiştilor suceveni a fost adunată o sumă de  bani care a fost oferită unei familii din comuna Ciprian Porumbescu fără posibilităţi materiale de întreţinere. Într-un incendiu devastator mama și un copil au murit, iar alți doi copii au rămas în grija tatălui.

„Sumele de bani adunate de poliţiştii suceveni şi cadourile oferite copiilor nu pot compensa pierderea suferită însă au redat speranţa şi le-au arătat celor trei supravieţuitori că împreună putem continua. Le-au arătat că Moş Crăciun – fie el şi poliţist – există şi viaţa trebuie să meargă mai departe”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

foto Ciprian Porumbescu

Totodată, și 50 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, instituţionalizaţi în Centrul „Laurenţia Ulici” din oraşul Gura Humorului s-au bucurat de zeci de cadouri din partea polițiștilor și a fundației „Romanian Children’s Humanitarian Foundation”. Copiii au primit pe lângă daruri, sfaturi şi recomandări astfel încât anul 2015 să fie unul plin de rezultate bune, lipsit de evenimente nedorite.

foto Centru Gura Humorului

„Prezenţa în mijlocul comunităţii, identificarea situaţiilor cu risc infracţional sau victimal, coagularea tuturor factorilor în vederea gestionării problematicilor în sistem integrat, sunt atribute şi caracteristici ale unei instituţii moderne şi eficiente, capabilă să genereze climat de normalitate şi siguranţă comunitară”, arată  sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de