Mai putine cazuri de hepatita acuta virala, in judetul Suceava, in ultima luna din 2014


Intră acum și în grupul de

În luna decembrie a anului trecut, s-au înregistrat aproximativ 80 de îmbolnăviri cu hepatită acută virală, numărul îmbolnăvirilor fiind în scădere spre deosebire de luna octombrie când s-au depistat 139 de cazuri, în județul Suceava.

vaccin

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că județul nostru se află într-un trend descrescător în ceea ce privește cazurile de hepatită acută virală. Dacă în luna octombrie, au fost înregistrate 139 de cazuri de boală, fiind maximul depistat, în noiembrie au fost raportate 100 de cazuri, iar în decembrie aproximativ 80.

În ultima lună din 2014, cele mai multe focare de hepatită acută virală au apărut la Voievodeasa – 22 de cazuri, în localitatea Mironu – 12 cazuri, dar și în Horodnic de Sus – 8 cazuri.

În municipiul Suceava au fost raportate 18 îmbolnăviri, iar în Rădăuți 17. Totodată, totalul cazurilor de hepatită acută virală din județ a fost de aproximativ 440, 85% fiind în mediul rural, iar 15% în cel urban.

DSP Suceava a mai informat că deține o cantitate suficientă de vaccin antihepatita A pentru a interveni în comunitățile afectate, administrând până în prezent aproape 1.100 de doze. De asemenea, școlile din localitățile afectate de focare au primit importante cantități de substanțe dezinfectante.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire specifică și recomandăm părinților să accepte indicațiile medicilor de familie și școlari de a vaccina copiii”, au transmis reprezentanţii DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de