Cat dureaza si cat costa o calatorie Bucuresti-Suceava cu trenul sau cu masina. Raspunde ministrul Transporturilor, Ioan Rus


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a răspuns unei interpelări adresate de deputatul de Suceava Ioan Bălan privind planurile pe care le are ministerul în ceea ce priveşte dezvoltarea aeroportului Suceava, iar în context a răspuns şi întrebării privind durata şi costul călătoriei cu trenul sau maşina pe ruta Bucureşti-Suceava.

Deputatul sucevean Ioan Bălan i-a adresat ministrului Ioan Rus o interpelare în care îi arată că în Master Planul de Transport propus a remarcat că Aeroportul Suceava este deconectat de la rutele interne.

„Acest lucru a mai fost încercat în urmă cu un an, sub pretextul ineficienţei rutelor interne, deşi zborurile operează cu toate biletele vândute”, a explicat deputatul Ioan Bălan.

În acest context, deputatul sucevean i-a solicitat ministrului Transporturilor să precizeze dacă ştie care este durata unei călătorii şi costurile pentru un drum Bucureşti-Suceava pentru un singur pasager şi dacă în situaţia în care Bucovina va fi legată de capitala ţării doar cu „drumuri expres imaginare”, Ministerul a anticipat efectele negative pe care le are deconectarea aeroportului sucevean de la rutele interne.

modernizare aerogara aeroport

El mai întreabă de ce Aeroportul Suceava, care se modernizează, nu poate fi luat în calcul ca un hub aerian sau aeroport internaţional major.

În răspunsul său, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, susţine că durata unei călătorii de la Bucureşti la Suceava este, în medie, de şase ore şi 30 de minute cu trenul, iar costul mediu este de 94 de lei, în timp ce rutier, durata medie a unei călătorii este de 5 ore şi 40 de minute, cu un cost mediu de 160 de lei.

Ioan Rus menţionează că Bucovina va avea un grad de accesibilitate ridicat, de care se va bucura şi Aeroportul Internaţional Suceava, care beneficiază de finanţare pentru modernizare.

În ceea ce priveşte operarea de pe acest aeroport, ministrul Transporturilor arată că decizia de a deschide rute dinspre şi spre acest aeroport aparţine companiilor aeriene şi că nu vede motive pentru ca aceste companii să nu fie atrase de aeroportul sucevean.


Intră acum și în grupul de