Pachetele cu ajutoare UE in plus dau batai de cap municipalitatii sucevene. Vezi din ce cauza


Intră acum și în grupul de

Cele 12.748 de pachete cu ajutoare de la UE primite iniţial erau suficiente pentru cei 6.374 de persoane înscrise în listele iniţiale, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a anunţat într-o conferinţă de presă că municipiul reşedinţă de judeţ primeşte încă 7.500 de pachete cu ajutoare de la Uniunea Europeană, deşi nici primul lot de ajutoare nu a fost distribuit în totalitate.

Potrivit edilului-şef sucevean, din cei înscrişi pe lista iniţială, circa 1.200 de beneficiari nu s-au prezentat să ridice ajutoarele şi a fost întocmită o listă suplimentară pe care sunt înscrise câteva sute de persoane.

ion lungu 10

Lungu a declarat că municipalitatea a stabilit ca în fiecare zi să vină câte 400 de beneficiari pentru a ridica ajutoarele pentru a se evita cozile, dar că în ultima perioadă, din cei 400 de beneficiari înscrişi pe zi, vin circa o sută să ridice pachetele.

Primarul a mai spus că pachetele cu ajutoare UE în plus ar putea fi distribuite unui număr de 3.722 de persoane, dar că nu mai sunt suceveni care să poată beneficia întrucât nu îndeplinesc condiţiile.

El consideră că sunt nesincronizări la nivel central, dar că a fost informat că vor fi stabilite reglementări suplimentare prin care şi alte categorii de persoane vor putea primi aceste ajutoare.

„Această rezervă ne dă bătăi de cap pentru că trebuie să asigurăm paza lor şi să plătim chiria pentru depozitare”, a spus Lungu.

Fiecare beneficiar primeşte două cutii identice în greutate de 13,5 kilograme în care sunt trei kilograme de făină albă de grâu, trei kilograme de mălai, o pungă de 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve din carne de porc de 300 de grame fiecare, trei conserve din carne de vită în suc propriu de 300 de grame şi cinci conserve de pate de ficat de 200 de grame fiecare.


Intră acum și în grupul de