Acasă Social Vezi care au fost incendiile care au marcat judetul Suceava in 2014

Vezi care au fost incendiile care au marcat judetul Suceava in 2014


Intră acum și în grupul de

Anul 2014 a fost unul de foc pentru pompierii militari suceveni. În urma unei statistici operative a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, în 2014, pompierii militari suceveni s-au confruntat cu 663 de incendii, dintre care 94 au fost de vegetație uscată și resturi menajere.

incendiu pompieri acoperis rozita autoscara ISU (14)



Primul incendiu deosebit de grav înregistrat în județul Suceava, în anul precedent, a avut loc pe data de 23 martie, în orașul Broșteni. Atunci un număr de 50 de persoane dintr-un bloc de locuinţe au fost evacuate după ce acoperişul blocului a luat foc. Pentru stingerea incendiului au intervenit în sprinjin forţe şi mijloace ale Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului – ISU Neamţ, SAJ Broşteni, SVSU -urile Broşteni, Crucea, Borca, Poliţia Broşteni şi Jandarmeria Broşteni.

Datorită concentrării rapide de forţe incendiul a fost lichidat şi au fost salvate bunuri în valoare de 500.000 lei.

Vezi AICI ce s-a întâmplat la Broșteni.

După aproximativ două luni, pe data de 26 mai, un incendiu a cuprins o moară, o brutărie şi o locuinţă particulară, în localitatea Volovăţ. Pentru stingerea flăcărilor au fost concentrate forţe şi mijloace de la Detaşamentele de Pompieri Rădăuţi, Suceava, Gărzile de Intervenţie Siret, Vicovu de Sus, Solca, S.V.S.U.- urile Volovăţ, Frătăuţii Vechi, Horodnic de Jos şi Suceviţa.

Vezi AICI ce s-a întâmplat în Volovăț.

În septembrie, un incendiu violent a cuprins o casă de locuit şi o curte în care erau depozitate anvelope, pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuţi. Pentru lichidarea incendiului au intervenit forţe ale Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, Suceava, ale Gărzilor de Intervenţie Siret, Vicovu de Sus şi Solca, ale S.V.S.U.-urilor Volovăţ Milişăuţi şi un echipaj S.A.J. Suceava. Focul a fost lichidat după aproximativ opt ore și jumătate.

Vezi AICI ce s-a întâmplat în Rădăuți.

O altă intervenție foarte dificilă a pompierilor în 2014 a fost pe data de 26 noiembrie, la o locuinţă din localitatea Ciprian Porumbescu.

Din cauza efectului termic  produs de coşul de fum amplasat sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile au murit două persoane, un copil de trei ani și mama acestuia în vârstă de 34 de ani.

În semn de solidaritate față de tatăl și ceilalți doi copii rămași în viață, ISU Suceava a desfăşurat o campanie de strângere de fonduri, iar prefectul Judeţului Suceava a dispus  distribuţia unei locuinţe modulare pentru cazarea acestora.

Vezi AICI ce s-a întâmplat în localitatea Ciprian Porumbescu.

Aproape de finele lui 2014, pompierii suceveni au avut misiunea grea de lichida un incendiu violent la Complexul Comercial ,,Rozita” din Șcheia. În data de 15 decembrie au participat, la stingerea flăcărilor, personalul de intervenţie al Detaşamentului Suceava, Fălticeni, ale Gărzilor de Intervenţie Siret, Solca şi Gura Humorului, a ISU Botoşani şi au fost chemate în sprijin S.V.S.U.- urile Suceava, Şcheia, Arbore.

În urma incendiului au ars mărfuri în valoare de circa 23.000.000 lei şi s-au degradat elemente de construcţie din componenţa halei, iar planşeul complexului s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 4500 mp.

Totuși, au fost salvate clădirea administrativă şi sediile unor societăţi comerciale învecinate în valoare de aproximativ  75.000.000 lei.

Vezi AICI ce s-a întâmplat la Rozita.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version