Elevii suceveni s-au intors din vacanta de iarna cu paduchi, raie si amigdalite


Intră acum și în grupul de

Controalele efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava după întoarcerea elevilor suceveni din vacanța de iarnă arată că școlarii au luat diverse boli, cei mai mulți fiind diagnosticați cu amigdalite, paduchi și micoze.

Copil paduchios

În urma triajului epidemiologic efectuat în cele 594 de unițăți școlare de pe raza județului Suceava, în luna ianuarie, au fost examinați medical 88.894 de elevi, iar dintre aceștia 1.021au fost depistați cu diverse boli.

Cea mai întâlnită boală în rândul școlarilor este angina sau amigdalita, așa cum mai este denumită, după cum reiese din statistica DSP Suceava din această lună. Un număr de 545 de elevi, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, au contactat această boală în vacanța de iarnă.

De asemenea, datele centralizate de DSP Suceava mai arată că un număr de 239 de elevi au fost găsiți cu păduchi, iar nouă copii cu scabie. După un al doilea control, medicii au descoperit că 37 de copii încă aveau păduchi și doar unul râie.

Triajul epidemiologic din școlile sucevene mai arată că 112 școlari au fost găsiți și cu alte boli infecțioase, 101 cu micoze, iar nouă elevi cu varicelă.

Controalele medicilor efectuate odată cu reînceperea cursurilor au fost în creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, licee și școli profesionale, din mediul urban și rural.


Intră acum și în grupul de