Peste 835 de elevi suceveni participa la cea de-a treia editie a programului educational „ECOlimpiada Elevilor”

Peste 835 de elevi din județul Suceava, din clasa a III-a, s-au înscris la cea de-a treia ediție a programului educațional  inițiat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice.

Calendar ECOlimpiada Elevilor

Toți elevii înscriși în competiție vor primi auxiliarul curricular și astfel vor afla informații esențiale privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Potrivit organizatorilor, prima etapă a competiției ECOlimpiada Elevilor are caracter didactic și propune o serie de lecții educative despre protecția mediului înconjurător – în timp ce, în a doua etapă a programului, participanții își evaluează cunoștințele într-un concurs de lucrări scrise.

„Competiția îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune și, în același timp, dinamizează și simplifică procesul de învățare. Astfel, am creat un program educațional complex, un fel de olimpiadă națională pe teme de mediu, care urmărește să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanților de anul acesta”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Sub îndrumarea profesorilor, toți elevii înscriși în ECOlimpiada Elevilor vor parcurge auxiliarul, iar la final vor realiza o lucrare scrisă cu principalele învățături deprinse.

Compunerile vor fi notate de către învățătorii de la clasă, iar aceștia vor desemna cea mai bună lucrare și o vor înregistra pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Ulterior, un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje vor realiza o ultimă departajare urmărind originalitatea, respectarea normelor de redactare și a temei propuse.

Totodată, compunerile pot fi evaluate și prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015.

La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

Programul educațional ECOlimpiada elevilor se desfășoară la nivel național încă din 2012 și își propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și cu cel de reciclare.

Pentru mai multe detalii puteți să consultați regulamentul concursului pe http://www.colecteazaselectiv.ro/regulamentul-concursului-ecolimpiada-elevilor/ .