Computerul tomograf de ultima generatie de la Spitalul Judetean Suceava intra in functiune


Intră acum și în grupul de

Noul computer tomograf, de ultimă generaţie, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava Suceava va intra în funcţiune, de miercuri.

Licitaţia organizată de principala unitate spitalicească din judeţ a fost câştigată de firma General Electric Medical Systems România, cu 2,09 milioane de lei pentru modelul Optima 660 SE.

computer_tomograf

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că noul computer tomograf este un sistem de investigaţie imagistică de ultimă generaţie, cu un număr de 64 de rânduri de detectori, ce permite achiziţia unei cantităţi de date mult mai mare faţă de cea oferită de aparatul care a funcţionat până în luna decembrie în spital, şi va contribui la o detaliere fină a structurilor anatomice în vederea stabilirii diagnosticelor.

Rîmbu a spus că modelul de computer tomograf permite accelerarea fluxului de pacienţi printr-o scanare mult mai rapidă, pe o suprafaţă extinsă, asigurând investigarea acestora în urgenţe cu patologii diversificate.

El a precizat că acest computer tomograf este echipat cu o staţie post-procesare dedicată diagnosticului imagistic de ultimă generaţie, dotată cu un software pentru studii de colonoscopie virtuală, bronhoscopie virtuală şi analiza leziunilor pulmonare sau oncologice.

Rîmbu a spus că SJU Suceava a obţinut autorizaţia din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare(CNCAN) pentru funcţionarea noului computer tomograf într-un spaţiu special amenajat, iar această autorizaţie este valabilă începând cu data de 28 ianuarie 2015.

El a precizat că, la sfârşitul lunii decembrie 2014, a fost dezafectat vechiul computer tomograf, ce fusese achiziţionat în anul 2008 şi care avea doar opt slice-uri, iar în tot acest timp s-a lucrat la amenajarea spaţiului pentru instalarea noului aparat şi s-au făcut demersuri pentru obţinerea tuturor avizelor necesare.

Managerul SJU Suceava a spus că vechiul aparat va fi transferat Spitalului municipal din Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de