Abonamente TPL pentru elevi si studenti la pret redus, incepand de saptamana viitoare


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat în prima ședință ordinară din acest an acordarea de facilități pentru transportul public local și alocarea de 5,2 milioane de lei pentru plata subvențiilor.

Autobuz TPL

Astfel, de pe urma deciziei luate vor beneficia, în principal, elevii și studenții cu domiciliul în municipiul Suceava.

Elevii vor achita pentru un abonament TPL, valabil o lună, suma de 15 lei la ghișeele societății de transport în comun, iar studenții până în 26 de ani vor plăti 30 de lei. Studenții vor putea totuși să deconteze jumătate din valoarea abonamentului și să plătească într-un final tot 15 lei, diferența fiind asigurată din bugetul unităţii de învăţământ superior.

Abonamentele la preț redus vor putea fi cumpărate de elevi pe tot parcursul anului, inclusiv în vacanțe, în timp ce studenții vor beneficia doar pe perioada anului universitar.

De asemenea, elevii și studenții orfani, cei cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei în cazul cărora a fost stabilită o măsură de protecţie socială sau tutelă vor beneficia de abonamente TPL gratuite.

Vor beneficia de abonamente gratuite și elevii și studenții care în ultimii trei ani au participat cel puţin o dată la faza naţională/internaţională a unei olimpiade şcolare, au obţinut premii sau menţiuni la faza finală a concursurilor cu participare internaţională sau sunt beneficiari ai bursei integrale de merit.

Totodată, măsura de protecție socială îi vizează și pe pensionari, aceștia vor plăti 33 de lei pentru transport, pe baza cuponului de pensie, iar donatorii de sânge vor avea o reducere de 50% pe lună.

Abonamente gratuite vor mai primi cetăţenii de onoare ai municipiului, persoanele cu handicap şi însoţitorii lor.

Abonamentele la preț redus vor putea fi ridicate începând de luni, 2 februarie.

 

 

 


Intră acum și în grupul de