Condica pentru sugestii si reclamatii, principala neregula depistata anul trecut in farmaciile sucevene


Intră acum și în grupul de

În anul precedent peste 40 de farmacii din județ au fost controlate de inspectorii CAS Suceava, cele mai multe nereguli fiind depistate în condicile pentru sugestii și reclamații.

farmaciste

Activitatea de control desfăşurată în 2014, în care au fost vizați furnizorii de medicamente, s-a concretizat prin 46 de acțiuni în județul Suceava, a informat Anda Sălăgean, purtător de cuvânt al CAS Suceava.

Potrivit acesteia, cele mai multe farmacii din județ, 33 la număr, au fost sancționate cu „avertisment” pentru condica de sugestii și reclamații nesemnată și neștampilată de CAS Suceava. Alte 23 farmacii au fost sancționate cu măsura de recuperare a contravalorii rețetelor medicale ale căror date au fost introduse eronat în SIUI, valoarea lor fiind de 5.102,28 lei.

De asemenea, inspectorii CAS Suceava au sancționat 19 farmacii pentru nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava cu diminuarea de 5 % a sumei cuvenite în luna în care s-a înregistrat abaterea, în valoare de 11.758,22 lei, iar 15 farmacii au primit avertismente pentru nedeținerea de documente justificative privind intrările și ieșirile de medicamente.

Alte nereguli au fost la două farmacii de la care s-au recuperat rețete eliberate fără acordul pacienților, în valoare de 259,58 lei, în timp ce o farmacie a primit avertisment pentru neafișarea programului de lucru declarat la CAS, iar o altă farmacie a primit tot avertisment pentru nerespectarea structurii de personal declarată la CAS.


Intră acum și în grupul de