Tarabele cu martisoare au inceput sa apara pe strazile Sucevei


Intră acum și în grupul de

Comercianții de mărțișoare au început să își facă apariția pe străzile Sucevei, deși calendaristic vorbind încă mai sunt două săptămâni de iarnă.

Primele tarabe cu mărţişoare au fost instalate de comercianți în zona magazinului Bucovina încă de sâmbătă, dar abia de luni dimineață marfa a început să fie aranjată frumos, să atragă trecătorii.

martisoare (1)

Simbolurile primăverii i-au făcut curioși pe suceveni încă de la primele ore ale dimineții, însă marea „bătaie” pe mărțișoare, așa cum s-a întâmplat și în ceilalți ani, se va da cu câteva zile înainte de 1 martie.

Comercianții care s-au grăbit să aducă mărțisoarele spun că în acest an au venit cu noutăți, adaptând simbolul primăverii cerințelor clienților, deși prețurile nu le-au schimbat de aproximativ patru, cinci ani încoace.

Pe lângă clasicele mărțișoare din șnur alb și roșu, vânzătorii s-au pregătit cu tot felul de accesorii adaptate tuturor vârstelor, dar și cu aranjamente în ghiveci, amfore și coșuri de flori.

martisoare (5)

Mărțișoarele puse în vânzare sunt confecționate din diverse materiale, precum plasticul sau sticla, din pene, flori uscate sau artificiale. Așa cum ne-au declarat comercianții, cele mai multe dintre mărțișoarele expuse sunt realizate în totalitate de ei, foarte apreciate și cumpărate an de an fiind cele din flori uscate.

În ceea ce privește prețul unui mărțișor, acesta pornește de la 50 de bani și poate ajunge până la 3 lei, în funcție de modele și accesorii.

De asemenea, sucevenii pot achiționa și broșe care să însoțească firul alb-roșu de la 3 lei și până la 10 lei, cu tot cu cutie tip cadou.

Foarte apreciate printre adolescenți și tineri, brățările au prețuri de la 3 la 7 lei, în timp ce aranjamentele florale care pot fi oferite doamnelor au prețuri de la 3 la 10 lei.

Tarabe cu mărțișoare vor fi amplasate în următoare perioadă și pe Str. Ştefan cel Mare” (în zona Policlinicii), pe Bd-ul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), pe Str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), pe Bd-ul George Enescu (Curcubeul), pe Bd-ul George Enescu (în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac), pe Str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi pe Str. Tineretului din Burdujeni.

 


Intră acum și în grupul de