Maternitatea din Falticeni se muta in cladirea unei foste scoli

Maternitatea din Fălticeni va fi mutată temporat în clădirea unei foste școli, întrucât actuala locație a fost retrocedată, a informat conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Spital

La Primăria din Fălticeni a avut loc în cursul zilei de luni, 16 februarie, o întâlnire de lucru în vederea găsirii unei soluții optime de mutare a maternității între reprezentanții DSP Suceava, conducerea Spitalului Municipal Fălticeni și primarul orașului, Cătălin Coman.

În urma discuțiilor purtate, Maternitatea Fălticeni, care cuprinde secțiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, ce însumează 35 de paturi pentru paciente şi 22 pentru nou-născuţi, va fi mutată temporar în clădirea unei foste școli, până la darea în folosință a noului spital.

„Chiar dacă soluţia mutării, în clădirea unei foste şcoli, este una temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, condiţiile de structură şi circuite funcţionale, de amenajare şi dotare corespunzătoare, trebuie să fie conforme cu legislaţia medicală în vigoare, pentru evitarea oricăror riscuri epidemiologice”, a explicat directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.