Maternitatea din Falticeni se muta in cladirea unei foste scoli


Intră acum și în grupul de

Maternitatea din Fălticeni va fi mutată temporat în clădirea unei foste școli, întrucât actuala locație a fost retrocedată, a informat conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Spital

La Primăria din Fălticeni a avut loc în cursul zilei de luni, 16 februarie, o întâlnire de lucru în vederea găsirii unei soluții optime de mutare a maternității între reprezentanții DSP Suceava, conducerea Spitalului Municipal Fălticeni și primarul orașului, Cătălin Coman.

În urma discuțiilor purtate, Maternitatea Fălticeni, care cuprinde secțiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, ce însumează 35 de paturi pentru paciente şi 22 pentru nou-născuţi, va fi mutată temporar în clădirea unei foste școli, până la darea în folosință a noului spital.

„Chiar dacă soluţia mutării, în clădirea unei foste şcoli, este una temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, condiţiile de structură şi circuite funcţionale, de amenajare şi dotare corespunzătoare, trebuie să fie conforme cu legislaţia medicală în vigoare, pentru evitarea oricăror riscuri epidemiologice”, a explicat directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.


Intră acum și în grupul de