Renumitul Bal al Gospodarilor din Poiana Stampei a fost anulat dupa incendiul care a mistuit biserica din comuna


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a anunţat, miercuri, că Balul Gospodarilor care urma să se organizeze la sfârşitul săptămânii se anulează.

balul gospodarilor poiana stampei

„Cu mare regret şi suferinţă în suflet vă aduc la cunoştinţă faptul că Renumitul Bal al Gospodarilor de la Poiana Stampei nu mai poate fi organizat în acest sfârşit de săptămâna, urmând să îl reprogramăm la o altă dată. Tragedia care s-a abătut asupra micii noastre comunităţi a lăsat un gol imens în sufletul meu şi al nostru al tuturor. Dumnezeu este Dreptul Judecător, iar noi suntem neputincioşi în faţă puteri Lui. Am luat această decizie în semn de respect pentru tragedia care a venit că un fulger peste comuna Poiana Stampei”, a anunţat primarul Viluţ Mezdrea.

În fiecare an, la Lăsatul de sec la începutul postului Sfintelor Paşti, Primăria Poiana Stampei organizează Balul Gospodarilor, la Căminul Cultural la care participă sute de gospodari din comună.

Balul se organizează de sâmbătă după amiaza şi ţine până în zorii zilei de duminică, iar participanţii dovedesc că ştiu să conserve tradiţia şi obiceiurile vechi păstrate de secole în aceste locuri.

Balul a fost anulat din cauză că Biserica din lemn din comună, monument istoric, de o mare valoare, a ars miercuri într-un puternic incendiu.

Vezi aici mai multe detalii


Intră acum și în grupul de