Cererile pentru participarea elevilor la orele de religie trebuie depuse pana pe 6 martie


Intră acum și în grupul de

Participarea elevilor la orele de religie se va putea face doar dacă elevii majori sau părinții, în cazul elevilor minori, vor completa o cerere tip prin care vor solicita accesul la ore.

elevi scoala scheia 2

Mariana Drumea, purtător de cuvânt ISJ Suceava, a informat că în toate unitățile de învățământ din județ au fost transmise informații date de Ministerul Educației pentru a clarifica problema predării religiei în învățământul preuniversitar.

Astfel, în urma clarificărilor venite de la Minister, religia își păstrează statutul de disciplină școlară, parte a trunchiului comun din planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial, liceal și profesional, iar unitățile de învățământ urmează să asigure elevilor aparținând cultelor recunoscute de stat dreptul de a participa la orele de religie, conform confesiunii proprii.

„De asemenea, elevilor care nu frecventează orele de religie, precum și celor cărora, din motive obiective, nu li s-au asigurat condițiile pentru frecventarea orelor la această disciplină, li se va încheia situația școlară fără disciplina religie”, se arată în adresa Ministerului Educației care a fost transmisă în toate școlile.

În urma unei decizii a Curții Constituționale s-a stabilit că elevii nu vor mai fi înscriși automat la cursurile de religie, ci vor putea studia această disciplină doar la cerere.

În acest caz, elevii și părinții vor fi informați ca până în data de 6 martie, dacă doresc să își exercite dreptul constituțional de a participa la orele de religie conform confesiunii proprii, trebuie să se adreseze unității de învățământ cu o solicitare scrisă.

În România există 18 culte recunoscute conform prevederilor Legii cultelor nr. 489/2006.

 


Intră acum și în grupul de