Workshop pentru „Dezvoltarea unei cariere de succes in domeniul IT&C”, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

USV - FIESC

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc joi, 26 februarie, de la ora 16.00, în sala D101, din corpul D, un workshop pentru „Dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul IT&C”.

Potrivit reprezentanților USV, atelierul de lucru este adresat în special studenților de la programele de licență și master în domeniul IT&C, dar participarea este deschisă tuturor celor interesați de această temă. Vor lua parte la atelierul de lucru reprezentanți ai mediului academic sucevean, precum și ai unei firme IT din regiune, SC EasyPromoWeb SRL.

Workshop-ul organizat la USV face parte dintr-un proiect amplu pentru regiunea de dezvoltare nord-est prin care se dorește îmbunătățirea programelor de studii de licență și master în domeniul IT&C, precum și creșterea competențelor absolvenților de studii în acest domeniu prin corelarea acestora cu specificul pieței regionale de forță de muncă.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se află în parteneriat cu trei instituții de învățământ superior clasate la nivel național, și anume Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău și are ca lider Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

În acest sens, grupul țintă al proiectului este format din 700 de studenți de la licență și master, 30 de participanți în elaborarea politicilor și programelor de studii și 8 membri ai comisiilor de conducere din universități.

Totodată, proiectul presupune și acordarea a 100 de subvenții în valoare de 800 lei pentru studenți, în condițiile efectuării unui stagiu de practică la firme în domeniul IT&C.

De menționat este faptul că atelierul de lucru organizat în luna decembrie în cadrul proiectului a contribuit la decizia firmei multinaționale invitate, Mind Software SRL, de a-și deschide o sucursală în Suceava, au precizat reprezentanții USV.


Intră acum și în grupul de