Elevii claselor a XI-a si a XII-a au intrat in febra simularilor examenului de bacalaureat. Vezi AICI subiectele de la limba romana


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au intrat de luni, 2 martie, în febra simulărilor examenului de bacalaureat, susținând prima probă scrisă la Limba și literatura română.

simulare BAC

Mariana Drumea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Suceava, a informat că în județul Suceava s-a înregistrat o prezență ridicată la simulare, procentajul fiind de 95,37% la clasa a XI-a şi de 95,43% la clasa a XII-a.

La prima probă s-au înscris 5.617 de elevi din clasa a XI-a şi 6.762 de elevi din clasa a XII-a, examenul fiind susținut în 41 de licee din județul Suceava.

Elevii de clasa a XII-a de la profilul uman, au avut de rezolvat trei subiecte, primul cerându-le răspunsuri punctuale, în timp ce la subiectele doi și trei au avut de redactat un text argumentativ între 150 și 300 de cuvinte despre influenţa traducerilor asupra literaturii naţionale, respectiv de scris un eseu între 600 și 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat aparţinând lui Tudor Arghezi.

La fel, și elevii de clasa a XII-a de la profilul real-tehnologic au avut trei subiecte, unul cu răspunsuri punctuale și două de creație. La subiectul al doilea elevii au avut de scris un text argumentativ între 150 și 300 de cuvinte despre importanţa comunicării dintre părinţi şi copii, în timp ce la subiectul al treilea li s-a cerut un eseu între 600 și 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat aparţinând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

De asemenea, elevii claselor a XI-a, de la profilul uman și real-tehnologic au avut trei subiecte de rezolvat.

La profilul uman elevilor li s-a cerut la subiectul al doilea să scrie un eseu argumentativ între 150 și 300 de cuvinte despre importanța vizitării unor muzee și case memoriale pentru dezvoltarea culturii generale, iar la subiectul al treilea să scrie un eseu între 600 și 900 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Elevii de clasa a XI-a de la profilul real-tehnologic au avut de scris la subiectul al doilea un eseu argumentativ între 150 și 300 de cuvinte despre importanţa vizionării ecranizărilor după opere literare, iar la subiectul al treilea un eseu între 600 și 900 de cuvinte despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat va continua cu proba de Limba și literatura maternă, marti, pe 3 martie, iar proba obligatorie a profilului va fi susținută miercuri, 4 martie.

Simularea probelor scrise se va încheia vineri, 6 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării, pe care o vor susține doar elevii claselor a XII-a.

Rezultatele vor fi afișate în data de 12 martie.


Intră acum și în grupul de