Scolile din Falticeni s-au inscris in concursul de colectare selectiva „Participa activ … colecteaza selectiv”


Intră acum și în grupul de

Primăria Municipiului Fălticeni organizează în acest an Concursul de colectare selectivă „Participă activ…colectează selectiv”, adresat unităţilor de învăţământ din localitate. Parteneri în derularea acestui concurs sunt GOSCOM SA Fălticeni şi ECO-ROM AMBALAJE.

vizualul campanieiPotrivit primarului municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, concursul reprezintă una din acţiunile pe care municipalitatea le derulează în cadrul competiţiei naţionale „Oraşul Reciclării 2015”. Primăria Fălticeni şi-a asumat participarea în această competiţie, alături de alte 45 de municipalităţi din România, pentru a le oferi fălticenenilor un imbold pentru colectarea separată a deşeurilor de ambalaje.

Colectarea selectivă trebuie să devină o obişnuinţă pentru noi toţi. De aceea, informarea şi conştientizarea populaţiei este esenţială într-un astfel de demers. În timp, putem reduce impactul acţiunilor noastre asupra mediului. Copiii şi şcoala reprezintă două verigi importante în acest proces de schimbare a comportamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Pentru că proiectul are un rol educativ, Primăria Fălticeni mizează pe sprijinul şcolii în dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu în rândul unui segment important al populaţiei, copiii, a arătat edilul-şef fălticenean.

El a declarat că în acest sens a fost iniţiat Concursul de colectare selectivă „Participă activ…colectează selectiv”, la care s-au înscris toate unităţile de învăţământ.

„Pentru a oferi şcolilor o motivaţie în plus, concursul este dotat cu premii în valoare de 240.000 de lei. Marele premiu este în valoare de 50.000 de lei. Unităţile de învăţământ vor utiliza sumele obţinute exclusiv pentru dotarea claselor cu mobilier şcolar, tehnică de calcul sau alte dotări necesare procesului de învăţământ.

Premiile vor fi acordate diferenţiat, în două etape, în funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev (PET, hârtie – carton, sticlă, aluminiu, fier)”, a explicat primarul Coman.

El a ţinut să mai menţioneze că în afara concursului, şcolile se implică şi în alte activităţi care au ca scop reciclarea deşeurilor.

„În această săptămână, unităţile de învăţământ din Fălticeni au colectat 2300 de baterii uzate, în cadrul unei acţiuni monitorizate de Primăria Fălticeni. Pentru 20 de baterii uzate şcolile primesc la schimb 4 baterii noi”, a mai arătat primarul municipiului Fălticeni.


Intră acum și în grupul de