6.400 de cereri de inscriere pentru invatamantul primar in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

elevi pregatitoare

Până vineri, 13 martie, la ora 13.00, au fost validate înl județul Suceava, 6.400 de cereri de înscriere pentru învățământul primar, a informat Inspectoratul Școlar.

Conform Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, în data de 13 martie s-a încheiat prima etapă a înscrierilor pentru învățământul primar.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, prof. Mariana Drumea, a susținut că în urma evaluării dezvoltării psihosomatice a copiilor, în cele opt centre de evaluare, au fost testați 1419 copii, 22 dintre aceștia primind recomandare pentru clasa I, 1309 pentru clasa pregătitoare, iar 88 de copii au primit recomandare pentru grupa mare.

Conform metodologiei, a doua etapă de înscriere se va desfășura în intervalul 23 martie – 3 aprilie 2015, etapă în care pot depune cereri părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În perioada 14-17 aprilie 2015 se realizează centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar se face, conform legii, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

 


Intră acum și în grupul de