37 de suceveni au refuzat cardurile nationale de sanatate


Intră acum și în grupul de

De la data de 1 mai, cardul național de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Anda Salagean

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a susținut că la nivelul județului Suceava, pe lângă cele 387.200 carduri naționale distribuite anul trecut prin poștă, din care, 19.990 au fost returnate la CAS, neputând fi înmânate beneficiarilor, în primele luni ale anului curent au mai fost distribuite 19.387 de carduri prin poștă, din acest lot fiind returnate la CAS înca 1.043 carduri.

Totodată, până în prezent, au fost activate 36.991 carduri naționale, în județul Suceava.

Pe de altă parte, un număr de 37 de suceveni au refuzat și au returnat cardul de sănătate, fără a da vreo justificare în privința deciziei luate.

„Cardurile returnate de către asiguraţii care le refuză vor rămâne la Casa de Asigurări, de unde le pot ridica oricând, în cazul în care revin asupra deciziei”, a spus Anda Sălăgean.

Aceasta a precizat că cei care au refuzat cardul de sănătate vor face dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, care are o valabilitate de trei luni, eliberată la solicitarea asiguratului de către CAS Suceava.

„Menţionăm faptul că această alternativă presupune deplasarea periodică a asiguratului la Casa de Asigurări pentru a solicita adeverinţa de asigurat”, a punctat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava.

 

card-de-sanatate

„Facem un apel către asigurații care au primit cardul să îl activeze și să îl utilizeze atunci când beneficiază de un serviciu medical, chiar dacă până la 1 mai 2015 nu este obligatoriu. Cardul nu trebuie să rămână niciodată la furnizor. De fiecare dată asiguratul va valida serviciul și își va lua cardul înapoi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean.

 

Sucevenii care nu au intrat în posesia cardului de sănătate sunt așteptați la sediul CAS Suceava, în fiecare zi de luni până joi, între orele 09-15 și vineri, orele 09-13, pentru a primi documentele.

 

 

 


Intră acum și în grupul de