Infectiile respiratorii au reinceput sa faca ravagii printre suceveni


Intră acum și în grupul de

În perioada 9-15 martie, peste 3.600 de suceveni au fost diagnosticați cu diverse infecții respiratorii, cifrele fiind mult mai mari față de perioada 2-8 martie când numărul de afecțiuni s-a aflat într-o scădere ușoară.

racita

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, săptămâna trecută au fost diagnosticate cu gripă 53 de persoane, 17 dintre acestea având nevoie de internare, spre deosebire de prima săptămână a lunii martie când au fost diagnisticate 32 de cazuri.

În ceea ce privește numărul de infecții acute respiratorii, DSP Suceava a informat că în cea de-a doua săptămână din martie, 2.747 de suceveni au fost depistați cu această infecție, iar 65 de persoane au fost internate în spital. Numărul infecțiilor este mult mai mare față de perioada 2-8 martie când s-au prezentat la medici 2.203 pacienți, 58 fiind internați.

Și numărul pneumoniilor raportate de medicii suceveni la Direcția de Sănătate este unul mare, comparativ cu prima săptămână de primăvară. Astfel, din evidențele instituției reiese faptul că 837 de persoane au fost diagnisticate cu pneumonii, 157 având nevoie de internare. În prima săptămână a lunii au fost raportate 643 de îmbolnăviri, 131 de persoane fiind internate în spital.


Intră acum și în grupul de