Casa tradiţională bucovineană, promovată de elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc la un concurs naţional de „Cultură şi civilizaţie în România”


Intră acum și în grupul de

O echipă formată din elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc va reprezenta județul Suceava la faza națională a Concursului interdisciplinar „Cultură şi civilizaţie în România”, adresat claselor IX – XII.

casa traditionala

În Aula Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava a avut loc sâmbătă, 28 martie, etapa  judeţeană a competiției care a reunit cinci echipaje de la următoarele licee: Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul „Andronic Motrecu” Rădăuţi, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava, „Cultură şi civilizaţie în România” este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal și este centrat pe aspectele de interculturalitate, prin analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică şi religioasă a fenomenelor etno-culturale din spaţiul românesc.

Concursul constă în două probe, una teoretică şi una practică, fiecare echipaj având de pregătit un portofoliu care cuprinde prezentarea scrisă din perspectiva teoretică a temei alese și de ilustrat tema prin diferite mijloace, cât şi de prezentat proiectul de conservare a obiectivului etno-cultural ales.

În etapa națională a competiției care se va desfășura la Botoșani, în perioada 1-4 iunie 2015, vor reprezenta județul Suceava elevii Laura Erhan, Mihai Negură și Ionuț Zbrancă, din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc. Proiectul elevilor numit „Casa tradiţională bucovineană”, a fost coordonat de profesoarele Dorina Ghidion şi Cârloanţă Angelica.

 


Intră acum și în grupul de