Scădere ușoară a numărului de viroze în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava virozele de sezon continuă să-i aducă pe suceveni la medici, însă numărul bolnavilor este în scădere ușoară față de săptămânile anterioare.

viroze

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, săptămâna trecută s-au prezentat la medic mai puțini suceveni, 3380 la număr, spre deosebire de săptămâna 16-22 martie când peste 3800 de pacienți au fost diagnosticați cu boli de sezon.

Astfel, din statisticile instituției sucevene reiese faptul că au fost diagnosticați cu gripă 35 de pacienți, 13 dintre aceștia fiind internați în spital. Cifrele prezentate de conducerea DSP indică în cea de-a treia săptămână din martie un număr de 33 de persoane bolnave, zece fiind internate.

În ceea ce privește situația infecțiilor acute respiratorii, în ultima săptămână din martie, 2644 de persoane au fost diagnosticate, iar 85 au fost internate, spre deosebire de săptămâna a treia a lunii când au fost depisatate 2898 de îmbolnăviri, 94 de suceveni fiind internați în spital.

De asemenea, și numărul pneumoniilor este într-o scădere ușoară, în ultima săptămână înregistrându-se 701 pacienți cu această boală, 147 fiind internați în spital. Conform datelor de la DSP, în săptămâna 16-22 martie au fost 876 de cazuri și 162 de internări.

 


Intră acum și în grupul de