FOTO Programul lunar de sterilizare gratuită a patrupedelor, un succes la Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

În perioada 30-31 martie, la Vatra Dornei, a avut loc o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, cu și fără stăpâni. Campania a fost una de succes după ce 31 de câini și 19 pisici au beneficiat de sterilizările gratuite.

sterilizari caini si pisici (2)

Roxana Pasat, unul dintre organizatorii campaniei, a declarat pentru NewsBucovina.ro că programările pentru campania de sterilizare din martie au depășit limita de 50 de locuri, populația din Vatra Dornei fiind din nou receptivă. Cu toate acestea, Roxana Pasat ne-a spus că „este o cale foarte lungă până când vom fi mulțumiți de modul în care reacționează majoritatea populatiei”.

Organizatoarea campaniei de sterilizări lunare de la Vatra Dornei ne-a mai declarat că Primăria din localitate ar trebui să se implice mai mult, să convingă locuitorii de necesitatea sterilizării animalelor.

„Multă lume este nevoiașă și nu își permite să facă acest lucru pe banii proprii, este un lucru de care ar trebui să profite în acest fel cât mai mulți. Alții, pur și simplu nu vor să audă de sterilizarea animalelor, nu înțeleg fenomenul, nu au educația necesară sau nu îi interesează”, a menționat Roxana Pasat.

Campaniile de sterilizare de la Vatra Dornei sunt organizate și susținute financiar exclusiv din fondurile trimise de donatorii din străinatate către organizația Romania Animal Rescue.


Intră acum și în grupul de