E.ON România a premiat cei mai buni zece elevi din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Cei mai buni zece elevi din județul Suceava au fost recompensați pentru rezultatele școlare obținute de compania E.ON România, cu ocazia celor zece ani de prezenţă pe piaţa locală de energie electrică.

Festivitatea de premiere a elitei școlare sucevene s-a desfășurat marți dimineață, la sediul Inspectoratului Școlar Suceava, în prezența directorului general adjunct E.ON Distribuţie România, Simona Mihaela Ciocan Covaliu, cea care le-a înmânat elevilor premiile, zece laptopuri de ultimă generație.

Zece elevi de nota zece (12)

Proiectul „Zece elevi de nota zece” inițiat de E.ON România s-a adresat elevilor din clasa a VIII-a care au obținut în primii trei ani de gimnaziu media 10 la toate materiile, au participat şi au avut rezultate bune la olimpiadele şi concursurile şcolare judeţene sau naţionale, s-au implicat în activităţile extraşcolare din comunităţile locale, iar venitul net al familiei nu depăşeşte 3.000 lei.

Astfel, au fost premiați Daschievici Diana Ecaterna, de la Școala Gimnazială „Iorgu G.Toma” Vama, Nichifor Diana Ioana, de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Gheorghiu Daris Justina, de la Școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, Verciuc Ștefan, de la Școala Gimnazială nr. 1 Suceva, Zdrob Lavinia Gabriela, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Donisan Maria, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți, Cardasim Filip, de la Școala Gimnazială „Petru Comârnescu” Gura Humorului, Pintilescu Ana Otilia, de la Școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, Soroceanu Medea Theodora, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Iacob Amalia Simona, de la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava.

Întrucât doi elevi de nota zece s-au calificat la fazele naționale ale unor olimpiade școlare, susținând în această perioadă examenele, premiile le-au fost înmânate părinților.

„Privindu-i pe aceşti copii excepţionali, am încredere într-un viitor  mult mai bun pentru noi toţi. Ştim că nu este uşor să ajungi în vârf, însă şi mai greu este să te menţii acolo. Le dorim să aibă puterea să continue pe acelaşi drum al performanţei şi să obţină  numai realizări de nota 10”, a spus Simona Mihaela Ciocan Covaliu,  director general adjunct E.ON Distribuţie România.

La rândul său, Gheorghe Lazăr, inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, a ținut să-i felicite pe elevi și să aducă mulțumiri E.ON România pentru implicarea în activitățile de susținere a activităților educaționale.

„E.ON România este mai aproape de noi prin implicarea în proiecte educaţionale în care este răsplătită performanţa şcolară şi extraşcolară. Apreciem sprijinul constant oferit mediului educaţional prin încurajarea, dinamizarea şi adăugarea unui plus de energie copiilor valoroşi din judeţul Suceava”, a menționat Gheorghe Lazăr.

Proiectul „Zece elevi de nota zece” se desfășoară în zece județe din România, E.ON România premiind astfel 100 de elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură, în perioada 6-10 aprilie, odată cu programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Potrivit reprezentanților companiei, valoarea totală a premiilor este de 60.000 de euro.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 7,8 milioane de euro numeroase proiecte de resposabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, educaţia find unul dintre domeniile pe care compania le-a susţinut prioritar. Astfel, în cei 10 ani de prezenţă pe piaţa din România, au fost derulate cu sprijinul financiar al E.ON proiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro, prin care compania a contribuit la educarea şi dezvoltarea viitoarelor generaţii, de acestea beneficiind mai mult de 155.000 de copii.

Încurajarea copiilor să frecventeze cursurile şcolare, sprijinirea tinerilor talentaţi, acordarea de suport celor lipsiţi de condiţii optime pentru a învăţa şi în special oferirea copiilor din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial de informaţii din domeniul energetic, stimularea şi susţinerea lor continuă sunt câteva dintre obiectivele de responsabilitate corporatistă ale companiei pe partea de educaţie.


Intră acum și în grupul de