Trei eleve din Suceava s-au calificat la etapa internațională a Olimpiadei de limba și literatura polonă


Intră acum și în grupul de

Trei eleve din județul Suceava s-au calificat pentru etapa internațională a Olimpiadei de limba și literatura polonă  ce va avea loc săptămâna viitoare în Varșovia, capitala Poloniei.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, Suceava a fost gazda fazei naționale a Olimpiadei de limba și literatura polonă maternă, în perioada 27-29 martie 2015, la care au participat opt elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și alți opt elevi din clasele X-XII, de la patru școli din județul Suceava.

Poza de grup olimpiada polona

În urma rezultatelor obținute, eleva Balac Monica, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a avut cel mai mare punctaj și a fost distinsă cu premiul de excelență.

La etapa internațională a olimpiadei ce va avea loc în perioada 12-17 aprilie 2015, vor participa Kozminciuc Lucica, din clasa a XII-a, de la Colegiul „Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, Balac Bernadeta, din clasa a XI-a, tot de la Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului și Balac Monica, din clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

olimpici polona

Elevii participanți la olimpiadă au primit premii asigurate prin sponsorizări de deputatul Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din Romania-Suceava şi de Ambasada Republicii Polone din Bucureşti.

La festivitatea de premiere, elevii de la cele patru școli participante, Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” Poiana Micului, Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” Soloneţu Nou, Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului și de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, au prezentat un program artistic cu cântece și dansuri în limba polonă.

olimpiada polona


Intră acum și în grupul de