Două eleve din județul Suceava s-au calificat la etapa internaţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română


Intră acum și în grupul de

În perioada 6-10 aprilie 2015, la Tg. Mureş, s-a desfășurat etapa naţională a  Olimpiadei de Limba şi literatura română, pentru clasele IX-XII, lotul județului Suceava fiind format din patru eleve.

Lotul SV la olimpida nationala de limba romana Tg. Mures   2015

În urma rezultatelor obținute, eleva Larisa Andreea Pălie, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, a obținut premiul al II-lea, calificându-se astfel la etapa internaţională a olimpiadei de Limba şi literatura română, ce va avea loc la Constanţa, în perioada 2-6 septembrie 2015.

Palie Larisa  CN Nicu Gane Premiul II

De asemenea, au mai obținut premii speciale elevele Diana Nicoleta Arușilor, din clasa aIX-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava și Ioana Alexandra Nesteriuc, din clasa aX-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Totodată, la etapa internaţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, s-a calificat și eleva Daniela Petrovici, din clasa aXI-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, care a obținut locul I, la etapa naţională a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viaţă, care s-a desfăşurat la Bistriţa Năsăud, în perioada 2-5 aprilie 2015.

La această olimpiadă a mai mai fost obținută o mențiune, prin eleva Elena Irina Popescu, din clasa aVIII-a, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

Petrovici Daniela Premiul I-  stanga Popescu Irina  Mentiune- dreapta


Intră acum și în grupul de