Artistul italian Franco Midiri va susține un concert caritabil și va căuta tinere talente muzicale într-un concert de excepție, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava


Intră acum și în grupul de

Artistul italian Franco Midiri va susține vineri, în data de 24 aprilie, de la ora 18.30, un concert extraordinar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava ce are o latură umanitară, dar și una de promovare a tinerelor talente locale.

În cadrul unei conferințe de presă de la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, cantautorul Franco Midiri a declarat că începând din data de 8 martie se află în turneu național, în 12 orașe din România, iar în opt orașe, printre care și Suceava, va căuta tineri talentați pe care să-i promoveze în lumea muzicală.

Totodată, artistul italian a mai spus că o parte din suma încasată din vânzarea biletelor va fi donată pentru Campania „Dăm viață unui vis! Împreună facem lumea mai bună!” pentru înființarea Centrului Regional socio-medical „Laurenția Ulici”.

daneliuc nicoleta, franco midiri

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că sprijinul pe care îl oferă artistul italian Franco Midiri reprezintă prima cărămidă la construcția centrului de recuperare de care vor putea beneficia persoanele cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii din judeţul nostru, dar şi din întreaga regiune a Moldovei. Daneliuc a menționat că este nevoie de înființarea unui astfel de spațiu în condițiile în care cel mai apropiat centru se află la Alba Iulia.

Reprezentanta DGASPC Suceava a mai evidențiat faptul că finanțarea pentru realizarea centrului este din sponsorizări și donații, iar serviciile care vor fi oferite vor cuprinde secții de kinetoterapie, balenoterapie, recuperare asistată pe calculator, logopedie, asistență medicală, socială, educație nonformală etc.

Daneliuc și-a exprimat dorința ca acest centru să fie în municipiul Suceava, fiind unul cu caracter regional.

„Ne dorim un centru prietenos, un centru în care atât părinții, cât și copiii să se simtă minunat și să se recupereze cât mai rapid”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Cât privește concertul pe care îl va susține Franco Midiri la Suceava, cantautorul italian a evidențiat că spectacolul va fi unul plin de surprize și momente deosebite. Totodată, prin organizarea proiectului „Midiri in Festival”, în urma preselecțiilor județene, pe scena Casei de Cultură vor concerta alături de artist cinci tineri, dintre care unul va fi ales și va participa la concertul din București, unde va avea loc și etapa finală a concursului. Tinerii care vor fi selectați la nivel național vor fi invitați de cantautor să participe la concertul de gală din Italia.

Organizatorii evenimentului au mai aratăt că și-au confirmat participarea la selecție tineri talentați de la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Populară de Arte „Ion Irimescu”, dar și elevi de la Palatul Copiilor Suceava.

Franco Midiri a mai concertat în 2010 la Suceava, sprijinind copiii cu dizabilități de la Complexul Blijdorp.

Prețul unui bilet la concertul artistului italian este de 35 de lei.


Intră acum și în grupul de