DSP Suceava amenință spitalele că vor fi puse să suporte cheltuielile dacă nu vor utiliza cardul de sănătate


Intră acum și în grupul de

card-de-sanatate

Utilizarea cardului național de sănătate devine obligatorie de la data de 1 mai, iar validarea serviciilor medicale, inclusiv cele spitaliceşti se va efectua prin prezentarea cardului sau a adeverinţei de asigurat.

Direcția de Sănătate Publică Suceava atrage atenția că în situaţia în care, la data de 1 mai, spitalele nu vor avea funcţională posibilitatea de a valida serviciile medicale prin card sau adeverinţă, au obligaţia de a nu restrânge sau respinge acordarea de servicii medicale pentru pacienţii care se prezintă cu un card sau o adeverinţă de asigurat valabilă.

„În cazul în care utilizarea cardului de sănătate nu este posibilă, din culpa unităţii spitaliceşti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către acestea din venituri proprii”, au informat reprezentanții DSP Suceava.

Totodată, conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava recomandă cetăţenilor care beneficiază de servicii medicale să solicite unităţilor sanitare activarea cardului de sănătate înaintea datei de 1 mai 2015.

 


Intră acum și în grupul de