(FOTO) Veteranii de război, omagiaţi la Primăria Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

În sala de sedințe a Primăriei Câmpulung Moldovenesc a avut loc, miercuri, festivitatea de omagiere a veteranilor de război care au domiciliul pe raza municipiului de la poalele Rarăului.


Inițiatorul acestui eveniment, primarul Mihaiță Negură, a transmis o invitație către toate persoanele care dețin această calitate. Pe această listă s-au aflat domnii : Colibaba Ilie, Nuțescu Ștefan, Rusu Teodor, Moise Victor, Dociu Adrian, Mîndrilă Gheorghe, Moldovan Vasile, Covătaru Ilie, Șuhane Radu, Țăran Gavril, Alboi Ioan, Coicea Vasile, Crăciunescu Petru, Piticar Vasile, Țîmpău Nicolai, Donisan Teodor, Corduș Traian, Piticari Eugenie, Prundean Aurel, Țîmpău Ioan, Piticar George, Corlățan Vasile, Mazere George, Grămadă Ioan, Tanasan George, Merilă Aurelian, Nisioiu Aurel, Lesenciuc Petru, Maricari Gavril, Cocârță Toader, Strugar George și Niculea Ioan.

Pe lângă edilul-şef câmpulungean, au mai asistat la festivitatea de omagiere viceprimarul municipiului Câmpulung Moldoveensc, Gavril Chirodea, comandantul Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” și al Garnizoanei Câmpulung Moldovenesc, doctor Colonel Teofil Ispas, părintele Constantin Cătălin Cârloanță– preot militar la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, comisar șef Vasile Reabschi, comandantul Poliției Municipale,  Horia Ilie, comandantul detașamentului de jandarmi, precum și distinși profesori de istorie.

Au mai luat parte la ceremonie rudele apropiate ale veteranilor și o parte din personalul Primăriei Câmpulung Moldovenesc.

Momentul a fost marcat printr-un emoționant discurs al primarului Mihăiță Negură, care a adus un elogiu calității de veteran și vârstei înaintate a acestor persoane. Ulterior, au luat cuvântul și o parte dintre veteranii de razboi prezenți, care şi-au arătat mulțumirea și aprecierea față de inițiativa autorităților locale.

Pe fondul unui ”Mulți ani trăiască!”, s-a servit un pahar de șampanie și s-au înmânat diplome de merit, împreună cu un ajutor financiar în valoare totală de 9600 lei, sumă alocată din bugetul local.

„Momentul a fost deosebit de emoționant și înălțător, atât pentru cei sărbătoriți, cât și pentru cei prezenți”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Deoarece din motive medicale doar 17 din totalul de 32 veterani de război au putut participa la această festivitate, o comisie,  în frunte cu primarul Negură, s-a deplasat la domiciliul tuturor celor absenți pentru a le  înmâna personal diploma de merit, împreună cu sincerele urări de sănătate.

 


Intră acum și în grupul de