Rromii din Mironu și-au dat acceptul de a-și vaccina copiii în urma focarului de oreion

RROMI

Autoritățile sucevene sunt în stare de alertă în urma focarului de oreion ce a cuprins comunitatea de rromi din Mironu. Astfel, în cursul zilei de luni, 4 mai, o comisie mixtă formată din directorul executiv adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, consilierul pentru problemele romilor din cadrul Instituţiei prefectului –judeţul Suceava, Alina Stan, secretarul Organizaţiei Asociaţia Partida Romilor PRO Europa – Sucursala Suceava, Cristina Bazar și primarul comunei Valea Moldovei Constantin Moroşan, s-a deplasat în satul Mironu, din comuna Valea Moldovei.

Potrivit Prefecturii Suceava, la şcoala generală din Mironu comisia a purtat discuţii cu cadrele didactice şi cu reprezentanţi ai Comitetului de părinţi referitoare la prevenirea şi conştientizarea fenomenului în rândul membrilor comunităţii.

De asemenea, s-a constatat faptul că substanţele dezinfectante distribuite de DSP sunt folosite şi necesare pe viitor.

„În urma vizitei la cabinetul medicului de familie, comisia a constatat începerea vaccinărilor în rândul membrilor comunităţii care au solicitat deja acest lucru. S-au purtat discuţii cu mediatorul sanitar în vederea menţinerii unei comunicări foarte bune cu familiilor copiilor afectaţi, urmând ca până la finalul lunii mai a.c. să fie finalizată catagrafierea completă a stării de sănătate a cazurilor semnalate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

loading...