Prefectul Constantin Harasim vrea să soluţioneze problema salariilor şi a urbanismului blocate de la Primăria Rădăuţi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Problema salariilor angajaţiilor Primăriei Rădăuţi şi a activităţii de urbanism din cadrul instituţiei, care sunt în prezent blocate, după ce municipiul a rămas fără conducere, se află în atenţia prefectului de Suceava, Constantin Harasim.

Potrivit reprezentantul Guvernului în teritoriu, în condiţiile în care primarul Aurel Olărean este suspendat, fiind în arest la domiciliu, Consiliul Local este dizolvat, iar mandatul secretarului interimar s-a încheiat în 27 aprilie, Primăria Rădăuţi nu poate face plata salariilor angajaţilor întrucât nu există nicio persoană care să aibă drept de semnătură.

Harasim a declarat, joi, că a primit din partea direcţiei economice din Primăria Rădăuţi o informare în care se arată că nu există nicio posibilitate ca angajaţilor acestei instituţii să li se achite, în 8 mai, salariile cuvenite lunii trecute şi în care se solicită găsirea unei soluţii legale pentru a se putea face plata acestora.

Prefectul a precizat că a solicitat serviciului de specialitate din Prefectură să identifice o soluţie pentru ca angajaţii Primăriei să-şi poată primi salariile, dar nu a fost găsită o asemenea variantă motiv pentru care a transmis solicitarea Ministerului Afacerilor Interne în vederea găsirii soluţiei legale.

Harasim a menţionat că nu ştie exact numărul de salariaţi care nu-şi primesc salariile întrucât pe lângă cei care lucrează în Primărie mai sunt şi angajaţii din direcţiile subordonate.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că se studiază, în prezent, şi posibilitatea ca activitatea de urbanism din Primăria Rădăuţi să fie preluată de serviciul de specialitate din CJ Suceava.

Astfel, în actualele condiţii în care nu are cine analiza solicitările pentru autorizaţii de construire există riscul ca toate cererile de autorizare de construire depuse la Primărie să fie avizate prin acceptarea tacită dacă în 30 de zile nu se primeşte un răspuns la solicitare.

Prefectul a arătat că există o posibilitate legală ca, în cazul în care o primărie nu are compartiment de urbanism, serviciul de specialitate din Consiliul Judeţean să poată prelua această activitate.

Prefectura Suceava a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne, cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea în 31 mai a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local, care a fost dizolvat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul primarului Rădăuţiului, Aurel Olărean, arestat din septembrie 2014.


Intră acum și în grupul de