Elevul Silvestru-Alexandru Big de la Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Internaţională de Chimie


Intră acum și în grupul de

 Silvestru-Alexandru Big, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan, în Armenia.

Potrivit edu.ro, elevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit şase medalii, două medalii de aur dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”.

chimie

Competiţia a presupus parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

Directoarea Colegiului Național „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, prof. Mihaela Ursaciuc, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Silvestru-Alexandru Big, aceasta apreciind că tânărul este foarte muncitor și ambițios.

„Meritul este în proporție covârșitoare al lui. Pe lângă meritul lui extraordinar, adăugăm și meritul profesoarei de chimie care este și diriginta lui, doamna Mariana Zup. Este un copil care muncește foarte mult, este înzestrat și foarte ambițios”, a declarat prof. Mihaela Ursaciuc pentru NewsBucovina.

Aceasta a precizat că tânărul va susține Bacalaureatul Olimpicilor și că intenționează să urmeze Facultatea de Medicină din Cluj Napoca.

„Își dorea să obțină o medalie la această olimpiadă pentru a putea fi la banchet și la cursul festiv alături de colegii lui. Dacă dădea proba de chimie la Bacalaureat, nu se încadra în timp. Este un foarte bun coleg înainte de orice, ține foarte mult la colegii lui. E un copil modest”, a mai spus directoarea Colegiului Național „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, prof. Mihaela Ursaciuc.

La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 ţări.


Intră acum și în grupul de