Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT” a ajuns la ediția a XXII-a

La Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc  în perioada 17 – 24 mai 2015, cea de-a XXII-a ediţie a Concursului  Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT”, ocazie cu care vor fi sărbătoriţi 30 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

hard soft 1

Potrivit reprezentanților USV, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor sărbătorește în acest an 30 de ani de existență, odată cu desfășurarea celei de-a XXII-a ediţii a celei mai puternice competiții studențești din România: Concursul  Internaţional Studenţesc de Calculatoare „HARD & SOFT”.

În tot acest timp, afirmă prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, „am fost într-o continuă competiție cu noi înșine, o competiție din care credem că am ieșit, cu fiecare etapă, mai buni”.

„Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai”, a transmis prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.

Universitarul sucevean a precizat că la ediţia 2015 a concursului s-au înscris 15 echipaje – 10 echipaje din ţară (Cluj Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iaşi și Suceava cu câte 2 echipaje) şi 5 echipaje din exterior (Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, Ilmenau – Germania, Novi Sad – Republica Serbia).

Totodată, pentru ediţia 2015, juriul concursului este format din Timothy Hall, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNamee şi Kevin Johnson, de la aceeași universitate, Nicolae Foica şi Alexandru Nasalean de la ServiceXpert GmbH Munchen, Germania și Jean Michel Duthilleul de la Université Lille 1, Franţa, în calitate de membri.

Prezentarea practică a temelor-proiect, un adevărat spectacol al echipamentelor realizate și aduse în stare de funcţiune, va avea loc vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 14.00, în Atrium-ul din Corpul E al universității, iar festivitatea de premiere se va desfăşura tot vineri, 22 mai 2015, de la ora 17.00, în Aula din corpul E.

Concursul „HARD & SOFT” a debutat în 1994 cu sprijinul profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele 9 ediții ale concursului. Începând din anul 2003 coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy Hall de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională respectată, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Județean Suceava, al firmelor ServiceXpert, Miele, OSF Global Services, Electroalfa, Assist Software, Egger, Continental, Loial, care se implică în organizarea diverselor acțiuni și workshop-uri adresate studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa http://www.hardandsoft.ro/