La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va fi lansat proiectul „Romantismul european în reflecţii contemporane”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc vineri, 15 mai, de la ora 18.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” lansarea și totodată desfășurarea primei activităţi din cadrul proiectului „Romantismul european în reflecţii contemporane”.

Afis Romantismul european

Potrivit directorului de proiect, lect.univ.dr. Monica Bilauca, proiectul are o durată de desfăşurare de două luni şi are ca obiectiv general educaţia culturală şi artistică a publicului universitar şi neuniversitar din judeţul Suceava în domeniul stilului romantic european, prin intermediul unor programe de muzică şi poezie selectate din cultura europeană a secolului al XIX-lea, interpretate de maeştri şi ghidate de specialişti.

În cadrul activităților de vineri sunt cuprinse: conferința filologică „Revoluția romantică a limbajului” susținută de lect.univ.dr. Monica Bilauca, microconferința muzicologică „Surse de inspirație componistică în romantismul european” susținută de muzicolog dr. Constanța Cristescu, dar și un recital de muzică instrumentală și poezie ce îi va aduce în fața publicului pe Sorin Petrescu, Doru Roman și Dorel Zaharia.

Proiectul „Romantismul european în reflecţii contemporane” este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

 

 

 


Intră acum și în grupul de